Mit csinálnak a méhek télen?

Télen a méhek élete jelentős változáson megy keresztül a hideg időjárás és az alacsony hőmérséklet miatt. A méhek ebben az időszakban nyugalmi állapotba kerülnek és egyfajta természeti csodát hoznak létre a kaptárban.

Csodáljuk a méheket szorgalmukért, bámulatosan felépített szervezettségükért, a természetben véghezvitt munkájukért, azonban van még valami, ami csodálatra méltó. Télen ezek a kis lények egy meghökkentő taktikát alkalmaznak a túlélésük érdekében.

Amikor a hőmérséklet leesik, a méhek összegyűlnek egy kis csoportba, és létrehoznak egy labdaformát. Ez a gömb védelmet nyújt a hideg ellen, és egy belső mikroklímát teremt, ahol a hőmérséklet magasabb, mint a külső környezetben. Így csoportosan melegítik egymást és minimalizálják az energiaveszteséget. Azok a méhek, akik ebben az időszakban élnek, főként a téli méhek, amelyek a nyár folyamán kelnek ki a tojásokból és hosszabb életciklusuk miatt képesek elviselni a hideg időjárást.

Vannak tehát olyan méhek, akik hosszabb életciklusuknak köszönhetően túlélik a hideg hónapokat. A méhkirálynő januártól tojásokat rak, biztosítva a következő generációk születését. 

A meleg időszakban összegyűjtött méz és pollen az élelmiszerforrásuk. Összebújva átvészelik a hideget. Amikor a tavasz beköszönt és a hőmérséklet emelkedik, a méhek újra elkezdenek aktívan munkálkodni. A kaptárban található méhek újabb generációkat hoznak létre, ami kulcsfontosságú szerepet játszik a növények szaporodásában és a környezeti egyensúly fenntartásában.

Mi pedig a téli hónapokban megtervezhetjük azt, hogy milyen méhbarát növényeket és virágokat ültessünk majd a környezetünkben, hogy segíthessük az egész éves munkájukat. A Méhbarát Mozgalomhoz itt csatlakozhatsz, ahol hasznos információt osztunk meg.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


0
    0
    Kosár tartalma
    Vásárolj még 22.990 Ft értékben az ingyenes kiszállításhoz.
    A kosara üres.Vissza az üzletbe.