Ismersz olyan iskolát, óvodát, szervezetet, ahol szívesen tanulnának a méhekről?

Ha szerinted is fontos, hogy mindenki megismerje a méheket, a munkájukat ezzel is segítve a fennmaradásukat, akkor jelentkezz! A Méhbarát Mozgalom egyik fontos célja kis barátaink megismertetése.

Szabó Olivér, 4. generációs makói méhész vagyok és az egyik célom az, hogy megismertessem minél több gyermekkel, felnőttel a méhek csodálatos életét. Ezzel megértik a fontosságukat és megszeretik őket. Innen pedig már csak egyetlen lépés az, hogy méhbarát növények ültetésével növeljük az életterüket miközben a természet örök körforgását támogatjuk.

Előszeretettel járok iskolákba, óvodákba, oktatási intézményekbe hogy az edukációs folyamat során érdekesen, játékosan átadjam azt a tudást, amit én szereztem. A gyerekek, diákok szoktak például arról hallani, hogy a méhek között van egy különleges méh, akit méhkirálynőnek hívnak. Ő a kaptár feje, és tojásokat rak. Minden méhkirálynő egyedülálló és különleges!

El szoktam mesélni azt is, hogy a méheknek hosszúkás, csőszerű nyelvük van, ennek segítségével szívnak nektárt a virágok mélyéről, ez olyan mint egy szívószál. Először összegyűjtik a nektárt, majd visszaviszik a kaptárba, ott dolgoznak rajta, és így lesz belőle finom méz!

Szívesen beszélek arról is, hogy amikor a méhek találnak egy jó virágmezőt, hazafelé menet különleges táncot lejtenek a többieknek, hogy elmondják, hol találtak finom virágokat! Egyes kutatások azt mutatják, hogy a méhek képesek számolni és megtanulni az egyszerű matematikai feladatokat. Például tudják, hogy két kék és három sárga virág az összesen öt.

A felnőttek is sok olyan érdekességet hallhatnak, amit még nem tudtak a méhekről. Például, hogy rendelkeznek egy különleges anyaggal a méregtelenítéshez. Ennek a méregnek számos egészségügyi előnye lehet az emberek számára, beleértve a gyulladáscsökkentő hatást is. Ezért is annyira egészséges a méz az ásványianyag és vitamintartalma mellett.

A dolgozó méhek élete mindössze néhány hét, míg a téli méhek akár hónapokig is élhetnek. A méhkirálynő viszont akár több évig is életben maradhat. 

Ezek az érdekességek segíthetnek még jobban megérteni a méhek különleges és összetett világát egy szórakoztató és tanulságos előadáson keresztül. 

Ugye, milyen elképesztően csodálatos lények? Rendszeresen tartok tájékoztató előadásokat, nyilatkozom a sajtónak, szívesen beszélek bárhol, bármikor róluk. A Facebook- csoportunk is ezzel a céllal jött létre.

Ha szeretnéd, hogy a te oktatási intézményedben, a munkahelyeden vagy a közösségben, ahol élsz többet tudjanak meg a méhek életéről, miközben egy jó célhoz, a megmentésükhöz kapcsolódnak, akkor vedd fel velem a kapcsolatot és megbeszéljük, mikor, hogyan tudok ellátogatni hozzátok.

Sajtónyilatkozatokkal, előadásokkal és bármilyen kérdéssel kapcsolatban a 06/30-532-45-39-es telefonszámon, emailen a oliver.szabo.92@gmail.com címen vagyok elérhető.

Csatlakozz hozzánk! Közösségünk Facebook-csoportját itt találod: https://www.facebook.com/groups/mehbaratmozgalom

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


0
    0
    Kosár tartalma
    Vásárolj még 22.990 Ft értékben az ingyenes kiszállításhoz.
    A kosara üres.Vissza az üzletbe.