szabomez-mehlegelo-opt

Közös sikereink

Közös sikerünk: 2023-ban 1 hektár méhlegelőt ültettünk!

A Méhbarát Mozgalomhoz csatlakozott 2023-ban minden egyes Szabóméz vásárló, hiszen 100 forint került a közös kasszánkba a vásárlásaik után. Ezt a pénzt arra fordítottuk, hogy méhlegelőket alakítsunk ki, egyelőre Makón és a város környéki földeken. 

Hatalmas köszönet jár mindenkinek, aki bármilyen módon csatlakozott a Méhbarát Mozgalomhoz. Az egyelőre egy hektárnyi területet 2024-ben szeretnénk megduplázni! Emellett Méhetetőket is létrehozhatunk a lakótelepeken, a lapostetőkön. (link)

A mozgalom célja az, hogy méhlegelőket alakítsunk ki szerte az országban, és ezzel minél nagyobb életteret adjunk a kis barátainknak, ahhoz, hogy szorgosan gyűjtögetve porozzák be a virágokat, állítsák elő a mézet, és mindemellett a használt földterületet is tápanyagban gazdagabbá teszik. Ezzel a mozgalommal mindenki nyer.

A méheknek egy évben nagyjából 60-70 nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy nagyobb mennyiségű nektárt gyűjtsenek. Ebben az időszakban nagyon aktívan dolgoznak, hiszen  a napraforgó, repce és akácon kívül kevés virág található ilyenkor a környezetünkben. Rövid idő alatt sok nektárt kell összeszedniük, ráadásul az időjárás is közbeszólhat. A beporzó növények, amikre szert tehetsz a Méhbarát Mozgalom tagjaként, márciustól októberig folyamatosan ellátják a méheket virágporral és nektárral. 

A mézelő méheknek kétmillió virágból kell nektárt zsákmányolniuk egyetlen kilogramm mézért. Ráadásul ehhez akkora távolságot tesz meg, mintha háromszor körberepülné a földet! Bizony! A méhek szorgalma, munkabírása és összetartása példaértékű. Segítsünk nekik!

Ha csatlakozol a mozgalomhoz, ajándékba kapsz egy csomag méhbarát repcemagot, amit te ültethetsz el.1 méhbarát csomag tartalma 50 beporzónak szolgál táplálékul. Neked csak 5 perc, 50 méhnek viszont az élete múlhat rajta.

Köszönöm mindenkinek, aki eddig csatlakozott hozzánk! Ez egy hatalmas, közös siker és egy jó cél, amit tovább tudunk még vinni. Létrehoztunk egy Facebook- csoportot, ahol megoszthatjuk egymással a tapasztalatainkat és beszélgethetünk a további terveinkről is.

Csatlakozom: https://www.facebook.com/groups/mehbaratmozgalom

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


0
    0
    Kosár tartalma
    Vásárolj még 22.990 Ft értékben az ingyenes kiszállításhoz.
    A kosara üres.Vissza az üzletbe.