Ajándék virágmagot kaptak a Méhbarát Mozgalomban a makói Duocor dolgozói

Makói kertek, udvarok, utcafrontok és erkélyek díszei lesznek a virágok. A Duocor Bt. a város egyik legnagyobb foglalkoztatója, ezért is külön öröm, hogy csatlakoztak a Méhbarát Mozgalomhoz.

A DUOCOR Ipari Bt. 1993-ban nyitotta meg gyártóbázisát Magyarországon. Az irodai berendezések gyártására szakosodott cégnek fontos a társadalmi szerepvállalás. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint például a környezetvédelem terén tett lépéseik, amelyek közül most kiemelkedő lehet a Méhbarát Mozgalomhoz való csatlakozásuk. Szabó Olivér, 4. generációs makói méhész, a mozgalom alapítója 2024. március 18-án délelőtt vitt ajándék magokat a dolgozóknak, hogy elültethessék őket otthon.

Egyetlen csomag 50 méhecskének biztosít táplálékot. Összesen 230 csomagot osztott ki. Az akcióban tehát 11.500 méhet is sikerülhet megmenteni. Maga a Méhbarát Mozgalom pont ezzel a céllal alakult, 2023 tavaszán és már a tavalyi évben 1 hektárnyi méhlegelőt alakítottak ki a tagok.

A mozgalomhoz bárki csatlakozhat Facebookon egy külön csoportot is létrehoztak, ahol a tapasztalatokat beszélhetik meg egymással a közösség tagjai. Aki pedig a Szabóméz termékeiből vásárol, egész évben, minden egyes darab után 100 forintot tesz a közösbe, amiből Olivér magokat vásárol és ajándékoz.

A Duocor Méhbarát Mozgalommal közös napján elmondta: „Nagyon örülök, hogy ilyen sokan érdeklődtek és átvették az ajándék magokat. A Duocor Bt. az első nagyobb cég, aki csatlakozott a Méhbarát Mozgalomhoz, külön öröm, hogy makói vállalatról beszélünk. Remélem a jó példát látva, több cég is csatlakozik majd. Én nagyon szívesen elmegyek egy hasonló nap keretében hozzájuk. A környezetvédelem pedig egy olyan jó cél, ami mögé jó beállni. Akik itt ma átvették a magokat és elültetik, sokat tettek azért, hogy segítsék a méhek életét.”

A legtöbben a kertjükbe ültetik majd el a magokat, vagy az udvaron, de olyan is akadt, aki éppen nem használt földjére szórja.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


0
    0
    Kosár tartalma
    Vásárolj még 22.990 Ft értékben az ingyenes kiszállításhoz.
    A kosara üres.Vissza az üzletbe.